Om succesvol af te slanken heb je een goed plan nodig

0
2567
Gezond eten

Daarnaast is het belangrijk te weten welke acties je moet ondernemen om je plan tot een goed einde te brengen.
Het is daarom ook belangrijk te weten wat een goed afslank dieet inhoud.

De belangrijkste elementen van een goed afslankdieet zijn de vooraf uitgebalanceerde maaltijden en het vooropstellen van haalbare doelen.

Maaltijden plannen.

De eerste belangrijke factor om succesvol af te slanken is om op voorhand je maaltijden te plannen en een gezond eetpatroon te creëren.  Deze stap is van cruciaal belang, omdat het ertoe zal bijdragen dat je minder geneigd zal zijn om spontaan dingen te nemen en te gaan eten.

Wanneer je geen maaltijden op voorhand samenstelt, dan ga je als je honger hebt vlugger dingen eten die niet echt tot een gezonde maaltijd behoren. Men gaat gewoon naar de koelkast of kast en neemt dingen waar men zin in heeft, er smakelijk uitzien, maar meestal boordevol lege calorieën zitten.

Wanneer je de maaltijden vooraf plant, dan ga je automatisch ook de ingrediënten aanpassen aan je dieet en gezonder eten. Door het vooraf plannen van de maaltijden, zal je enerzijds een betere controle krijgen over je dieet en anderzijds je beter gaan voelen doordat je in staat bent discipline te houden en beloond wordt met goede afslank resultaten.
Ga nooit winkelen met een lege maag. Hierdoor kom je niet in de verleiding om onnodige en ongezonde snacks te kopen.

Haalbare doelen.

Een tweede belangrijke factor is dat elk succesvol afslankdieet er een is waar je haalbare doelen mee kan bereiken. Dit is belangrijk omdat het helpt om je voedingsbehoefte te controleren en je de gelegenheid geeft om de vooruitgang te meten. Bovendien, wanneer je geen doel hebt dat je wilt bereiken ga je vlugger stoppen met je afslankdieet.

Het is belangrijk te weten dat een duurzaam afslankdieet een continu proces is. Daarom, ook al wil je zo snel mogelijk gewicht verliezen, is het belangrijk te weten dat zo een afslank dieet plan gebaseerd is op een gezonde voeding en over een bepaalde tijd moet lopen. Meestal is een gezond en normaal gewichtsverlies ongeveer 1-1,2 kg  per week.

Een hulpmiddel om je dieet te kunnen blijven volgen en je doel te bereiken is het aanbrengen van een grafiek op je koelkast. Op de verticale as van je grafiek kan je het wekelijks gewichtsverlies zetten en op de horizontale as de tijd waarin je dit verlies bereikt. Over het algemeen dienen we te spreken in stappen van weken en niet per dag.

Na verloop van tijd kan je op de grafiek zien hoeveel het volgende gewichtsverlies zal zijn.
Een ander hulpmiddel is het werken met beloningen die helpen het vooropgestelde doel te bereiken. Wanneer je een bepaald doel bereikt hebt, kan je jezelf belonen met een  gadget, een nieuw paar schoenen of een uitstapje naar de bioscoop.

SHARE