Gezond afvallen & gezonde voeding, hoe doe je dat?

1
3224
Vermageren

Doorzetten is de boodschap en dit kan enkel met een evenwichtig en gezond eetpatroon. Alle diëten zijn gebaseerd op het beperken van calorieën en hoeveelheden. Een blijvend resultaat krijg je enkel met een gezond voedingspatroon en gezonde leefgewoonten.

Gezonde leefgewoonten

Een gezonde levensstijl creëren is belangrijk. Bewegen en sporten staat hier op de eerste plaats. Beweging kost energie en je verbruikt calorieën, ideaal voor vetverbranding. Ga met de fiets, te voet of met de bus naar je werk. Op deze manier is het eenvoudig om toch nog zinvol met beweging om te gaan. Een ontspannende maar actieve vakantie zorgt ervoor dat je ontspannen terug thuis komt.

Water drinken

Water drinken is belangrijk om alle afvalstoffen uit je lichaam kwijt te geraken. Het is belangrijk dat er voedingsvezels in je voeding zitten. Deze vezels vind je in graanproducten, groenten en fruit. Ze houden je darmen schoon en kankerverwekkende stoffen krijgen geen kans om op de darmwand in te werken. Door hun waterabsorptie zorgen ze voor een beter verzadigingsgevoel en ga je minder snoepen en naar tussendoortjes verlangen.

Gezonde voeding

Wanneer we spreken over een gezond voedingspatroon dan kunnen we terug vallen op de voeding driehoek in combinatie met eventueel voedingssupplementen . De producten aan de basis mag je veel gebruiken. Hoe meer je naar de top gaat hoe minder je van deze producten nodig hebt.

Vezelrijke producten

Eiwitrijke en vezelrijke voeding is beter dan geraffineerde producten zoals bv wit brood waar geen vezels meer inzitten. Vervang daarom alle graanproducten door hun vezelrijke varianten. Eenvoudig aan te passen en wat de smaak betreft kunnen deze best lekker zijn.

Groenten en fruit

Groenten en fruit zijn verplicht. Fruit is een perfect tussendoortje. Hoe minder bewerkingen groenten en fruit ondergaan hebben des te meer waardevolle vitaminen, mineralen en vezels deze bevatten. Vitaminen en mineralen hebben hun nut in het zich goed voelen. Ook variatie in de gebruikte soorten zorgen dat je het volhoud.

Met calcium verrijkte melk- en sojaproducten

Melk en calcium zijn belangrijk voor de bot opbouw. Ook de soja varianten die veel minder vet bevatten zijn toegelaten. Een inname van 1,5 beker per dag is noodzakelijk

Vlees en vleesvervangers

Hier heb je vette en minder vette varianten. Gebruik vet arme soorten om het cholesterol gehalte onder controle te houden. Een hoeveelheid van 150 gr per dag en per persoon is voldoende. Vlees mag maar moet niet en kan je vervangen door een vleesvervanger of gewoon weglaten.

Vis

Hier is 20g per dag of 140 gr per week toegestaan. Zowel de vette als vet arme soorten zijn toegelaten. Ze bevatten immers onverzadigde vetzuren.

Boter en bakvetten

De olijfolie varianten zijn de beste. In de mediterrane voeding komen ze veelvuldig voor en hier heeft men geen last van overgewicht noch van cholesterol problemen.

Eieren en zoetigheid

Zijn in een gezonde en evenwichtige voeding niet toegelaten. Maar kan één keer per week in zeer beperkte hoeveelheden toegelaten worden.

Gefrituurde etenswaren

Komen in een gezonde levenswijze niet voor. Een keertje zondigen, kan wanneer je nadien je gezonde voedingsgewoonten weer invoert.

Besluit

Wanneer je een gezond voedingspatroon en levenswijze aanhoud, ga je vanzelf gezond vermageren.
Langzaam maar met blijvend resultaat. Je huid gaat stralen en je krijgt minder ups en downs. Afwisseling helpt je motivatie. Voldoende vocht toevoer in de vorm van water mag je niet vergeten. Zo ben je gegarandeerd op weg naar succesvol en blijvend vermageren.

SHARE