Specifieke krachtoefeningen voor kinderen

0
58343
Kinderen sport

Eenvoudige lichaamsoefeningen die het lichaamsgewicht onder controle houden, zullen u helpen om een eenvoudige routine te ontwikkelen waardoor uw kind zelfstandig of in familieverband deze kan uitvoeren. De Amerikaanse Academie voor fysiotherapeuten bevelen een krachttraining voor kinderen aan onder de supervisie van een volwassene en zonder zware gewichten te gebruiken.

Push-ups

Push-ups verbeteren de kracht in de armspieren en de borst. Naargelang de kracht die uw kind heeft in de armen kan je deze starten terwijl het op de knieën zit. Plaats de handen van het kind in verschillende posities om de oefeningen gemakkelijker of moeilijker te maken.

Squats

Squats zorgen ervoor dat door het gebruik van de benen het lichaamsgewicht naar boven of naar beneden verplaatst wordt. Om de squats uit te voeren, laat je uw kind de handen op de heupen plaatsen en de voeten lichtjes gespreid tot ze ongeveer op schouderbreedte staan. Langzaam naar beneden zakken door de knieën te buigen, de romp recht te houden en de billen naar achteren te steken. Laat uw kind zo ver naar beneden zakken dat het zich nog comfortabel, langzaam kan oprichten terwijl deze de billen tegen elkaar knijpt.

Lunges

Lunges worden uitgevoerd met de handen op de heupen en neemt een grote stap voorwaarts of 45 graden naar één kant toe. Dan laat je het lichaam zakken en weer rechten zoals bij de squats. Terwijl het lichaam zakt en weer recht komt moet je ervoor zorgen dat het gewicht verdeeld blijft over het been en niet op de knie drukt.

Crunches

Crunches vervangen de sit-ups omdat deze de buikspieren beter trainen en de rug niet overbelasten. Laat het kind liggen op de vloer gaan liggen, de knieën buigen en de voeten naar de billen toe bewegen. Rug en voeten moeten plat op de vloer blijven. Begin met de handen achter zijn hoofd of de armen op de voorkant van het lichaam en de handen onder de kin. Met de schouders op de grond als uitgangspositie, laat je het hoofd naar de knieën trekken, hierbij gebruik je de belangrijkste spieren, dan het lichaam weer laten zakken naar de uitgangspositie waarbij je de schouders iets van de grond houdt. Tijdens de crunches blijft de onderrug in contact met de vloer. Als uw kind deze oefening kan uitvoeren met zijn handen achter zijn hoofd, mag hij zijn armen niet gebruiken om zichzelf op te trekken, aangezien dit belastend kan zijn voor de rug.

Chin-ups

Chin-ups zijn moeilijker omdat ze gebruik maken van zwakkere arm en rugspieren. Ze worden uitgevoerd met de handen naar het lichaam toe gedraaid. Vanuit de hangpositie aan een stang moet je kind zich optrekken, gebruik makend van de armspieren zonder zich te draaien of de rugspieren te gebruiken. Dan moet het zich optrekken tot de borst zich ter hoogte van de stang bevindt. Deze positie één tot twee minuten houden en zich dan langzaam laten zakken door de armspieren te gebruiken, en niet de zwaartekracht.

Pull-ups

Pull-ups worden uitgevoerd met de handpalmen weg van het lichaam gedraaid. Deze zijn moeilijker dan chin-ups omdat ze zwakkere arm en rugspieren gebruiken. Vanuit de hangpositie aan een stang moet je kind zich optrekken, gebruik makend van de armspieren zonder zich te draaien of de rugspieren te gebruiken. Tracht het lichaam op te trekken tot de kin zich ter hoogte of in de nabijheid van de stang bevindt. Deze positie één tot twee minuten behouden en zich dan langzaam laten zakken door de armspieren te gebruiken en niet de zwaartekracht.

Zelfs als uw kind geen pull-up of chin-up kan uitvoeren, zie je in de praktijk dat bij elke trainingssessie de spieren geoefend worden en uiteindelijk zullen deze langzaam meer krachten opbouwen om deze oefeningen te kunnen doen.

SHARE