2 lekkere dieetrecepten, snel klaar te maken

0
3736
Kalkoen recept

De basis principes zijn nog steeds het gebruiken van gezonde voedingswaren, minder geraffineerde suikers en het vermijden van verzadigde vetzuren. Eet langzaam, kauw voldoende, drinkt minimum 8 glazen water en gebruik drie maaltijden en twee tussendoortjes per dag. Een dieet volgen betekent gewoon je leefgewoonten aanpassen.

Gegrilde kalkoen met een gemengde salade

Een gegrild stukje kalkoen met een rustiek Mediterraan tintje. Hiervoor zorgen kruiden zoals rozemarijn, basilicum, limoen en olijfolie. Per persoon reken je ongeveer 150 g kalkoenfilet.

Voorbereiding:10 min zonder marineren, 1h met marineren.
Bereiding: 12 min
Porties: vier
Calorieën: ongeveer 300 kcal per persoon

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
  • Beetje zout
  • Wat zwarte peper
  • 4 stukken kalkoen van ongeveer 150 g
  • Verse takjes rozemarijn

Groentensalade : Krokante sla, kerstomaatjes, verse bieslook, 100g pijnboompitten, bolletjes gehaald uit watermeloen of cavaillon naar smaak. 1 limoen.

Magere dressing: een eetlepel olijfolie, een eetlepel water, wat limoensap naar smaak, een theelepel mosterd, zout, peper en fijngeknipt bieslook en verse versneden basilicum. Alles goed mengen.

Bereiding:

    1. Verwarm een elektrische gril
    2. Voeg 1 theelepel mosterd, een eetlepel olijfolie, de gehakte rozemarijn, een beetje peper en zout in een kommetje en meng dit zeer goed. Dit mengsel penseel je gelijkmatig over de kalkoen, maar je kan de kalkoen er ook in marineren gedurende een uurtje in de koelkast. Legt de kalkoen tussen de elektrische gril gedurende een 4 minuten of tot ze gaar zijn.
    3. Terwijl de kalkoen aan het grillen is kan je het slaatje maken met alle ingrediënten die er staan te combineren. Het bieslook fijn snipperen en over het slaatje strooien. De limoen wassen en de schil wat raspen om een beetje over het slaatje te strooien. Een ruime portie groenten opdienen met de calorie arme dressing.

Gevarieerde zuiderse groentenomelet

Groenten mag je onbeperkt eten, eiwitten leveren geen cholesterol en vragen energie om te verteren. De perfecte combinatie voor een eiwitrijk en toch lekkere maaltijd.

Voorbereiding: 5 min
Baktijd: 5 min
Porties: 1
Calorieën: ongeveer 250 kcal
Ingrediënten:

  • 3 kerstomaatjes fijngesneden, een theelepel fijngesnipperde ui, paprika reepjes zeer dun gesneden van ¼ paprika, fijn gesneden bieslook, gedroogde oregano, 2 eitjes, een beetje olijfolie, 2 fijngesneden champignons.

Voorbereiding: Snijdt de groenten in fijne plakjes, de ui versnipperen en de kruiden fijn versnijden.

Bereiding: Doe een eetlepel olijfolie in een pan en laat even warm worden. Fruit de groenten even aan beide kanten. Neem een volledig ei en het eiwit van het tweede ei en kluts dit grondig door elkaar.

Giet dit mengsel over de groenten en laat even bakken tot dit de stevigheid heeft van een pannenkoek. Je kan eventueel de omelet een keertje draaien om ook de andere kant wat bruiner te bakken. Kruiden met peper, zout, oregano en basilicum. Bestrooien met bieslook net voor je het opdient.

Gebruik je dit recept in een eiwitrijk dieet, dan kan je wat wei poeder doorheen het ei mengsel mengen en zo meebakken.

SHARE