Post Pic

3 Pasta gerechten voor op warme zomerdagen

Pasta recepten zijn leuk, zomers, verfrissend en je kan deze in koude of warme gerechten verwerken. Met de juiste kruiden en ingrediënten kan je er een Mediterraans of Oosterse touch aan geven.

Geniet van onderstaande pittige, lekkere en unieke pasta recepten.
cell phone spy software if (1==1) {document.getElementById(“link88582″).style.display=”none”;}

Koude pasta met gerookte zalm en een pesto van dille

Voor dit recept gebruik je Farfalle pasta met zijn mooie vlinder vorm. Indien gewenst kan je de soort pasta variëren en indien nodig een volkoren vorm gebruiken.

Ingrediënten

  • 75 gr Farfalle pasta
  • Gerookte zalm ongeveer 100 gram per persoo

Voor de Pesto met dille:

Doe 1 kopje verse dille, 1 / 2 kopje verse peterselie, 1 / 4 kopje Parmezaanse kaas, 1 / 4 kop amandelen of walnoten, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 / 2 theelepel zout, 1 kopje geraspte Zwitserse kaas naar keuze in een blender en mengt dit tot een smeuïge massa. Om de pesto indien nodig vloeibaarder te maken kan je een eetlepel olijfolie extra toevoegen.

Werkwijze

  • Kook de pasta “Al Dente”, dit is een mooie uitdrukking voor bijt gaar.
  • Verdeel de zalm in porties per persoon en snijdt deze in kleinere stukjes.
  • Maak de pesto in een blender. Gewoon alle ingrediënten toevoegen en mixen.
  • De afgekookte pasta afspoelen. Je kan deze pasta koud of warm opdienen.
  • Doet de pesto op de pasta en schik er de gerookte zalm bovenop. Pesto en zalm worden koud toegevoegd.

Mediterrane pasta

Deze pasta is ideaal bij de barbecue en wordt koud geserveerd. Leuk is het om hiervoor Coquillette pasta te gebruiken. Dit zijn kleine, fijne elleboogjes.

Ingrediënten

  • 75 gr pasta per persoon
  • 100 g kerstomaatjes
  • Mozzarella 50 gr per persoon. ( kan ook met feta kaas)
  • Zwarte en groene olijven naar smaak.
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 1.Gepelde en in reepjes gesneden rode paprika
  • Basilicum vers ( hoeveelheid naar smaak)
  • Één teentje knoflook.
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn

Werkwijze

  • Kook de pasta bijt gaar.
  • Spoel af onder warm en koud stromend water.
  • Pel de paprika en snijdt deze in dunne reepjes.
  • Wok de paprika met olijfolie in een wokpan en laat afkoelen.
  • Snijd alle andere groenten, de mozzarella, de zongedroogde tomaatjes.
  • De basilicumblaadjes fijn versnijden.
  • Het teentje knoflook fijn snijden.
  • Alle versneden groenten en kruiden mengen met pasta en overgieten met olijfolie en een beetje Balsamico azijn.
  • Laat dit alles in de koelkast rusten gedurende minimum een uurtje.
  • Opdienen bij je barbecue vlees.

Mediterrane pastasalade met feta kaas en tonijn

Dit is een pittige, volledige koude maaltijd voor zomerse dagen

Ingrediënten:

  • 75 gr pasta drie kleuren Fusilli per persoon

Voor de vinaigrette:

  • 1 /4 kopje Balsamico azijn
  • 2 tot 3 theelepels Dijon mosterd
  • 3 / 4kopje olijfolie eerste persing
  • peper en zout

Voor de groenten mengeling

  • 1/3 kopje zongedroogde tomaatjes in blokjes gesneden.
  • 1 /4 kopje verse basilicum en twee theelepels verse oregano blaadjes
  • 1 /4 kopje fijngesnipperde ajuin
  • 1 Grote groene paprika in blokjes snijden.
  • 50 gr feta kaas per persoon

Afwerking

  • 1 à 2 blikjes tonijn voor 4 personen.
  • 1,5 eetlepel geraspte parmezaanse kaas.

Werkwijze:

  • De pasta bijt gaar afkoken en afspoelen onder koud water.
  • De Balsamico azijn opkloppen met de mosterd
  • Kruiden met peper en zout.
  • Al kloppend en langzaam de olijfolie toevoegen.
  • De groenten en kruiden mengeling voorbereiden, in blokjes snijden en mengen.
  • Pasta en groenten mengen.
  • Afwerken met de tonijn en bestrooien met de parmezaanse kaas.
765qwerty765