Post Pic

2 Gezonde Pasta Recepten om snel kaar te maken…

Met pasta kan je alle kanten uit en als leverancier van zowel koolhydraten als eiwitten past deze perfect in een gezonde voeding. De keuze in soorten pasta is zeer uitgebreid en hierdoor kan je voldoende variatie brengen in je voeding.

Soorten pasta

Je hebt verschillende soorten pasta gerangschikt volgens grootte, meel soort (volkoren of gewone pasta), hun vormen of gevuld met vlees of kaas die geschikt zijn voor het maken van pasta schotels.

Pasta in een gezond dieet

Pasta recepten kan perfect gebruikt worden in een gezond dieet. Deegwaren bestaan voor een groot deel uit koolhydraten die traag opgenomen worden. In een gezonde en evenwichtige voeding moet de helft van de calorieën bestaan uit koolhydraten. De rest uit eiwitten, vitaminen, mineralen en een kleine hoeveelheid gezonde vetten zoals olijfolie. Gebruik je volkoren pasta dan zorg je ook nog eens voor een extra portie vezels die een optimale verzadiging geven en een goede spijsvertering bevorderen.

Pasta verwerkt in gerechten

Pasta deegwaren kan je verwerken in zowel koude als warme pasta recepten. Met een beetje fantasie, verse groenten, fruit, mager vlees of vis kan je een heerlijke calorie arme maaltijd bereiden die toch alle voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren.

Gezonde warme pasta gerechten

A.Tagliatelle met broccoli, gerookte zalm en scampi’s. ( 4 personen)

400 gr tagliatelle
600 gr verse broccoli
1 grote ajuin
400 gr gerookte zalm
span>16 grote scampi’s
250 ml light soja room

Bereiding

– Kook de pasta al dente.
– De broccoli in zout water afkoken en laten uit lekken
– 1 grote ajuin in fijne stukjes snijden en in de wok garen in een beetje olijfolie.
– De scampi’s van de schaal en het darmkanaal ontdoen en in de wok mee garen.
– 1 doosje van 250 ml light soja room bijvoegen en kruiden met basilicum en een klein beetje oregano, peper en zout.
– Op het laatste de gekookte broccoli in de wok bijvoegen en even nagaren.

Opdienen

– Neem 4 borden en doe er de tagliatelle op.
– De broccoli in room saus er bovenop doen en 4 scampi’s op elk bord schikken.
– De gerookte zalm in reepjes snijden en op ieder bord ongeveer 100 g boven op de groenten saus verdelen.
– Opdienen terwijl het nog warm is.

B. Penne met raketsla, kers tomaatjes en gorgonzola kaas

– 400 g penne
– 200 g raketsla
– 8 kerstomaatjes elk in 4 verdelen
– een teentje look
– 2 eetlepels olijfolie
– 400 ml melk
– basilicum, zout en peper

Bereiding

Doe de raketsla, een teentje knoflook en de olijfolie in een pan en stoof de groente gaar.
Warm de melk op en los er de gorgonzola in op tot het geheel romig wordt.
Kruid met zout en basilicum en voeg alles te samen. De in stukjes gesneden kerstomaatjes als laatste toevoegen en even laten mee sudderen.
De penne al dente koken, afgieten en onder stromend water afspoelen.

Opdienen

De penne op een bord doen en de groente met gorgonzola mengeling erover gieten. Afwerken met wat stukjes verse kerstomaatjes.

Leave Your Response

* Name, Email, Comment are Required