2 zomerse Weight Watchers-gerechten

0
3743
Noedelgerecht

De gerechten zijn op een duidelijke manier uitgelegd, zodat iedereen deze kan klaarmaken. Elk gerecht krijgt een aantal pro-points. Dit is een punten systeem waarmee je uw eigen dag totaal kan berekenen. Voedingsproducten zoals groenten en fruit worden niet in het puntensysteem opgenomen. Producten die veel eiwitten en vezels bevatten hebben een lage pro-pointwaarde. Het Weight Watchers dieet volgt ook de voedingsprincipes die zijn opgenomen in de gezonde voedingsdriehoek.

– Eet minimum vijf porties groenten en fruit.
– Drink voldoende water.
– Gebruik vooral gezonde plantaardige oliën in je voeding
– Zorg dagelijks voor calcium rijke voedingsmiddelen.
– Blijf bewegen.

Typische Weight Watchers-recepten

Deze zijn samengesteld voor vier personen en de punten die er staan zijn per persoon berekend.

Kip, erwtjes en noedelsalade

De perfecte oosterse salade voor warme zomermaaltijden. Bevat 4 pro-points per persoon.
Voorbereiding: 5 min
Bereidingstijd: 1h en 10 min

Ingrediënten:

  • 6 lente-uitjes
  • 1 laurierblad en een paar takjes tijm
  • Een paar peperkorrels
  • Snufje zout
  • 2 kipfilets, ongeveer 300g totale gewicht
  • 150g peultjes
  • 250g gedroogde fijne mie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepel limoensap
  • 2 handenvol gekookte erwten
  • 1 eetlepel fijngehakte geroosterde cashewnoten of 2 theelepeltjes geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:

1. Pel en hak de lente-uitjes fijn en doe ze in een ondiepe pan samen met de tijm, de peperkorrels, een snufje zout en ongeveer 600ml koud water. Breng aan de kook, leg de kipfilets er in, neem de pan van het vuur, dek af met een nauwsluitend deksel en laat gedurende een uur intrekken. Snijd de kip in kleine stukjes.

2. Blancheer de peultjes gedurende 2 minuten in kokend water, laten uitlekken en afspoelen onder koud water.

3. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. De noedels afgieten, afspoelen en dan weer laten uitlekken.

4. Meng de sesamolie, soja, suiker en het limoensap tot een dressing. Meng de helft van deze dressing door de noedels en verdeel dit over 4 borden of kommen. Legt er de stukjes gesneden kip, de erwten scheuten, de gesneden peultjes en dunne reepjes lente-ui bovenop. Bestrooi het geheel met de rest van de dressing, de cashewnoten of sesamzaadjes.

Gazpacho van tomaten

Dit is een lekkere zomerse soep boordevol vitaminen en mineralen. 3 pro-points per persoon

Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:

  • 400g gehakte tomaten
  • 1 / 2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 / 2 groene paprika, zonder zaadjes en in kleine blokjes snijden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • 1 citroen of limoen
  • Komkommer en tomaten om te garneren

Bereiding
Doe de gehakte tomaten, de sjalot, groene peper en knoflook in een blender. Voeg vervolgens de olie en rode wijnazijn en meng alles tot je een gladde massa verkrijgt.

Doe het mengsel in een kom en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Voeg het sap van de citroen of limoen toe en meng dit grondig. Daarna gedurende enkele uren in de koelkast plaatsen. Werk de soep af met schijfjes komkommer en blokjes tomaten en serveer met knapperig brood of toast.

SHARE