Hoe gewicht verliezen in het nieuwe jaar?

0
2266
Diëten

Afvallen is moeilijk, maar haalbaar wanneer je enige tijd op voorhand begint met de voorbereiding van je gewichtsverlies programma. Volgens Amerikaanse studies vermeld men dat slechts 20 procent van de mensen hun afslank voornemens kunnen volhouden. Met een beetje voorbereiding zal je dit maal je voornemen met succes beëindigen.

Stap 1

Probeer een realistisch doel in te stellen. Wanneer je veel gewicht moet verliezen is dit dikwijls een bron van frustraties en gaan de maaltijd recepten niet altijd hun beoogde doel bereiken. Het instellen van kleinere, kortere termijn doelstellingen maakt het gemakkelijker om op schema te blijven. Zodra uw streefgewicht bereikt is, kun je evalueren hoe je eruit ziet en voelt en beslissen of u nog meer gewicht wenst te verliezen.

Stap 2

Tel je calorieën. Afvallen is een eenvoudige wiskundige vergelijking. Het is belangrijk om minder calorieën te eten dan je verbrandt. Begin met het bijhouden van een dagelijks voedsel dagboek, zo weet je exact hoeveel calorieën je per dag eet en hoeveel caloriëen je moet verbranden.

Om een halve pond ( 250g) per week te verliezen, verminder je het totale verbruik met 250 calorieën per dag. Om een pond ( 500 g)per week te verliezen verminder je het totale verbruik met 500 calorieën per dag. Universitair onderzoek bevestigde dat mannen ongeveer 1400 calorieën en vrouwen 1200 calorieën per dag nodig hebben om normaal te kunnen functioneren.

Stap 3

Ontwikkel een oefenprogramma om je training te starten. Kies om te beginnen een activiteit die je graag doet, maar wees niet bang om nieuwe sporten en activiteiten uit te proberen. Nieuwe uitdagingen helpen om blijvend aan uw conditie te werken. Streef ernaar om de oefeningen ten minste 20 minuten vol te houden en dit gedurende drie dagen per week. Een combinatie van aërobe oefeningen, krachttraining en stretch oefeningen maken je trainingsprogramma volledig.

Stap 4

Vraag anderen om te helpen. Volgens een Amerikaanse Fitness studie, werden er bij 70 procent van de proefpersonen een blijvende verandering aan hun dieet en hun trainingsprogramma vastgesteld, wanneer ze dit samen met anderen konden doen. Vraag een vriend of collega om samen aan je afslank programma te werken en samen te gaan trainen.

Stap 5

Doorbreek negatieve gewoonten. Het moeilijkste onderdeel van een gewichtsverlies programma is om te stoppen met je slechte gewoonten. Een snack nemen na de maaltijd, eten terwijl je naar de televisie kijkt, gebruik maken van fast-food of kant en klaar maaltijden zijn slechte gewoonten. Breek met deze negatieve gewoonten en start gelijktijdig je gezonde afslankprogramma. De gemakkelijkste manieren om negatieve gewoonten te doorbreken is om een volledig nieuwe levensstijl aan te

SHARE