Voedingssupplementen op basis van acai-bessen

0
3144
Acai bessen

Ze worden geprezen omwille van hun ontgiftende werking ter hoogte van de dikke darm, ondersteuning bij gewichtsverlies, het tegen gaan van veroudering ter hoogte van de lichaamscellen en tal van andere voordelen.

De acai-bessen

Het hoofdbestanddeel van deze voedingssupplementen zijn de acai-bessen. Deze groeien aan de acai-palmboom die groeit in het noorden van Brazilië. De acai-bes werd al eeuwen lang door de inheemse bevolking gebruikt als voeding en om zijn medicinale doeleinden. Europese en andere kolonisten leerden de waarde ervan kennen en voerden het product uit naar andere landen. De acai-boeren waren vaak overgeleverd aan de genade van tussenpersonen om hun producten te verkopen.

De populariteit van de vrucht als basis voor gezondheidssupplementen heeft ertoe bijgedragen dat er coöperaties ontstonden en de boeren een eerlijke prijs kregen voor hun producten. De vrucht wordt geoogst tussen juli en december en moet worden bevroren en snel gedroogd alvorens deze verzonden kunnen worden naar farmaceutische laboratoria. Daar worden ze omgezet in verschillende vormen van voedingssupplementen

Belang voor de gezondheid

Het is ongelofelijk dat zo een kleine bessen zoveel kunnen betekenen voor onze gezondheid. Acai-bessen bevat meervoudig onverzadigde vetten die helpen om de cholesterol te verlagen en het hart te beschermen. Oplosbare en onoplosbare vezels helpt bij het reinigen en ontgiften van het spijsverteringsstelsel. Anti-inflammatoire en antibiotische eigenschappen helpen als ontstekingsremmers voor de gewrichten. Acai-bessen zitten boordevol vitaminen en mineralen en geeft het lichaam meer energie.

Het versterkt het immuunsysteem en is een krachtig antioxidant. Antioxidanten zorgen ervoor dat de bloedsomloop van het lichaam goed functioneert en de hersenen cellen niet verstoord worden door giftige stoffen. Ze zijn belangrijk omdat ze het risico van kankers en andere ernstige ziekten aanzienlijk kunnen verminderen. Hun energie niveau is zo hoog dat ze ervoor kunnen zorgen dat je veel fitter wordt en meer energie krijgt om goed te kunnen presteren.

Het belangrijkste effect is het vermogen om gemakkelijker gewicht te verliezen. Wanneer u meer energie en levenslust hebt, zal je meer calorieën verbranden. U zal langer werken en minder inspanning moeten leveren. Dat zal helpen om vlugger het gewenste gewicht te bereiken terwijl je tegelijkertijd meer spiermassa opbouwt. Ze zijn rijk aan vezels en smeerolie die het maagdarm stelsel gezond houden en helpt om overtollige afvalstoffen snel weer kwijt te geraken.

De acai-supplementen

Voedingssupplementen worden gemaakt van de geoogste acai-bessen van de acai-palm uit het noorden van Brazilië. Het zijn de beste supplementen voor een goede gezondheid. De acai-bes verliest zijn geneeskrachtige eigenschappen niet als je deze direct na de oogst gevriesdroogd worden. Acai-bessen blijven slechts 24 uur goed en het is daarom zeer belangrijk ze direct te gebruiken of te verwerken.

Door het vriesdroogprocédé blijven de vitaminen en mineralen die erin zitten behouden. Ook al zal je nooit verse acai-bessen kunnen eten, tenzij je in Noord-Brazilië bent, toch kan je van de voordelen genieten door de acai-supplementen te gebruiken.

SHARE