5 oefeningen om snel gewicht te verliezen rond je benen

0
3056
Training benen

Veel mensen willen gewicht en centimeters verliezen ter hoogte van de benen. Ondanks het feit dat het onmogelijk is te kiezen in welke regio je gewicht verliest, is het toch mogelijk om overtollige pondjes te verliezen en oefeningen te doen die speciaal bedoeld zijn om de benen te trainen en ze er slanker en strakker te laten uitzien.

Kickboksen

Het Amerikaans College voor Sportgeneeskunde adviseert volwassenen om vijf dagen per week gedurende 30 minuten deel te nemen aan lichamelijke activiteiten zoals de cardio training. Kickboksen, een mengeling van een gevechtsport en aerobics, biedt een totale lichaamstraining die het uithoudingsvermogen en de cardiovasculaire activiteit verhoogt en helpt om snel gewicht te verliezen.

Volgens de Amerikaanse raad voor oefeningen, helpt deze intense training je met een schop en een sprong op weg naar een strakker lichaam, gedurende één les verbrand je maar liefst 350 tot 450 calorieën op 50 minuten. Alle dat schoppen zorgt voor een betere spieropbouw ter hoogte van je benen waardoor ze er mooier gevormd gaan uitzien.

Plyometrie

Plyometrische springoefeningen kunnen als je het goed doet, kracht en snelheid opbouwen ter hoogte van de benen. Ze zijn een goed alternatief voor het gebruik van krachttraining machines omdat de beweging van statisch (stilstaand) naar dynamisch (het exploderen in de lucht) zorgt voor spierschokken, die u volgens het gezondheidsmagazine voor vrouwen, helpen om snel resultaten te bereiken.

Een artikel gepubliceerd door het “Journal of Strength en Conditioning Research” is gebleken dat plyometrische trainingen even effectief zijn bij het verbeteren van prestaties als het trainen met gewichten.

Gezond eten

Voedsel is de brandstof voor uw trainingen. Zelfs als je calorieën telt, sla geen maaltijden over. Een manier om gemotiveerd te blijven is je bloedsuikerspiegel te stabiliseren door vijf tot zes kleinere maaltijden per dag, bestaande uit een combinatie van complexe koolhydraten, groenten en fruit, te eten.

Complexe koolhydraten worden langzaam afgebroken en houden de bloedsuikerspiegel stabiel waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Vermijdt cafeïne, die uw bloedsuikerspiegel beïnvloedt, hierdoor krijg je in het begin een energie opstoot, maar op langere termijn zorgt het voor uitdroging.

Gewichttraining

Losse gewichten en machines met weerstanden bieden oefeningen voor uw hele lichaam, maar je kan je ook meer concentreren op de benen, deze versterken en er gewicht verliezen. De meest effectieve training methodes combineren vrije gewichten en machines. Wil je alleen de spieren verstevigen, dan kan je regelmatig trainen met lichtere gewichten.

Om je spieren op te bouwen werk je minder frequent met hogere gewichten.

Weerstandsband

De weerstandsband is een goedkope, draagbare manier om te oefenen wanneer u thuis bent, op kantoor of onderweg. Stretch uw benen en dijen vóór en nadat je deze geoefend hebt, voer een set van 12 tot 15 oefeningen uit, sta op de band mooi in het midden, neem beide hendels vast op schouderhoogte en zak dan door de knieën alsof je gaat zitten in een stoel.

Duw op je hielen om weer recht te komen en knijp tegelijk uw dijen en bilspieren samen, om het meeste uit je oefeningen te halen.

Referenties:

• Het American College of Sports Medicine: Amerikaanse richtlijnen voor gezonde volwassenen onder de 65.
• American Council on Exercise: schop je een weg naar de fitness.
• “Women’s Health”: krijg een strakke kont en benen
• “The Journal of Strength en Conditioning Research”: maximaal vermogen Versus gecombineerde maten en gewichten. Plyometrie opleiding; Andrew Lyttle, et al..; Augustus 1996
• American Council on Exercise: goed eten te om gemotiveerd en energiek te blijven.

SHARE