Het dieet van Sonja Bakker

0
2749
Platte buik

Niettegenstaande ze geen enkele opleiding genoten heeft in verband met voeding en diëten, beweert ze een expert te zijn in verband met gezond afslanken. Alles wat ze schrijft in haar boeken is gebaseerd op haar eigen dieetervaringen.

De diëten van Sonja Bakker zijn eenvoudig en lijken grotendeels op de meeste andere diëten. Het voordeel is dat je niet de hele dag calorieën of punten moet tellen. Je mag alles eten alleen in beperkte hoeveelheden. In haar boeken belooft ze haar lezers niet dat ze snel en zeer veel gaan afvallen, maar dat ze op een natuurlijke en blijvende manier gaan afvallen. Ze stelt een volledig maaltijdplan samen die elke dag moeten gevolgd worden. Ook brengt ze de nodige variatie in de voeding zodat je afslank dieet niet eentonig wordt.

Alhoewel niemand echt verbaasd is over haar diëten verwierf ze in Nederland veel succes met haar boeken omdat de gebruikers ervan beweren daadwerkelijk af te vallen. Diëtisten en critici beweren echter dat haar diëten een vorm van uithongeringdieet is, in een moderne versie.

De ingrediënten

Sonja Bakker maakt een lijstje van alle producten die men dient aan te schaffen om het dieet te volgen. Deze voedingsmiddelen omvatten: laag calorische voedingsmiddelen, brood, groenten, fruit en caloriearme snoepjes.

Product kenmerken

Het dieet is eenvoudig en als je alles doet zoals in het boek staat, zal  je gegarandeerd gewicht verliezen. Er worden drie maaltijden per dag voorzien die gebaseerd zijn op fruitrijke maaltijden. Van de mensen die het dieet volgen, verwacht men dat ze niet afwijken van het programma en alles strikt volgen.

De voeding is dikwijls biologisch en suikervrij wat diabetes patiënten ten goede kan komen. Soms vrij beperkt om aan de nodige calorieën te geraken wat dan ook de aanleiding geweest is voor voedingsdeskundigen en artsen om te beweren dat dit een ongezond dieet is. Het zou niet de nodige voedingstoffen leveren om normaal te functioneren en gezond te blijven. Een andere groep critici verwijt haar dat ze zich een voedingsdeskundige noemt zonder dat ze de vereiste scholing of de nodige kwalificaties hiervoor heeft gehad. De gebruikers van haar boeken hebben nochtans tegengestelde meningen.

De meeste bevestigen dat ze wel degelijk veel gewicht kunnen verliezen op een korte tijd, maar dikwijls geen resultaat levert op lange termijn. Ze heeft daarom een boek uitgebracht:

“Hoe uw ideale gewicht behouden”, dat dit probleem oplost, maar afslankers klagen hier nog steeds over.

Voordelen

Er wordt een volledige planning aangeboden voor mensen die moeten afslanken en die ook geschikt is voor diabetici. Er wordt de nadruk gelegd op het gebruik van biologische producten. Het is een eenvoudig te volgen handleiding.

Nadelen

Het dieet is vrij beperkt en men mag zeker niet afwijken van wat er voorgeschreven is. Het is volgens sommigen een bewerkt laag calorisch dieet. Het zou niet de nodige calorieën en voedingstoffen bevatten om normaal te functioneren en gezond te blijven.

SHARE