Bijwerkingen van Isopure whey-eiwitten

0
8167
Whey poeder

Door het grondig en verfijnd productieproces is Isopure vetvrij en lactosearm, waardoor het ideaal is voor gebruik door sporters, bodybuilders en andere personen die een zuivere bron van eiwitten nodig hebben. Als aanvulling voor de basis voeding wordt Isopure algemeen beschouwd als veilig voor consumptie, maar bij bepaalde personen kan het toch ongewenste bijwerkingen geven.

Lees ook : De 24 meest gestelde vragen over whey-proteïne

Nierstenen

Hoewel matige consumptie van Isopure waarschijnlijk geen invloed heeft op de nieren, kan een overmatige inname van dierlijke eiwitten, met inbegrip van die in whey, de ontwikkeling van nierstenen bevorderen.

Volgens het medisch centrum van de Universiteit van Maryland in de Verenigde Staten, verhogen eiwitrijke diëten het calcium en urinezuur gehalte in de urine en creëren hierdoor een geschikt klimaat voor het ontstaan van nierstenen. Het gebruik van grote hoeveelheden Isopure, gedurende een langere periode of als onderdeel van een eiwitrijk dieet, kan de kans op het ontwikkelen van nierstenen verhogen.

Leverziekte

Voor individuen met een verminderde leverfunctie, kan een hoger gebruik van Isopure ervoor zorgen dat het lichaam deze eiwitten niet meer kan metaboliseren, wat aanleiding kan geven tot een ophoping van schadelijke afvalstoffen in het bloed.

Zoals de Merck Handleidingen van de Online Medische Bibliotheek verklaren, kan de consumptie van een teveel aan eiwit de toestand van een reeds beschadigde lever verergeren, door de opstapeling van giftige afvalstoffen kan er ook een hersenbeschadiging optreden waardoor men nog slechter gaat functioneren. Mensen met een leverziekte moeten daarom hun eiwit inname beperken en whey supplementen zoals Isopure vermijden.

Geneesmiddelinteracties

Volgens de website van de firma Isopure, bevat elk portie Isopure 4,67 g L-glutamine, een aminozuur dat bekend staat voor het bevorderen van het spierherstel. Significante dosissen van L-glutamine kunnen een wisselwerking aangaan met bepaalde medicijnen en de werkzaamheid ervan verminderen. L-glutamine kan een interactie aangaan met anticonvulsie geneesmiddelen zoals fenobarbital, valproïnezuur, gabapentine, primidon, carbamazepine en fenytoïne en er ook voor zorgen dat chemotherapie minder effectief werkt bij de behandeling van kanker.

Lactulose, een product dat het ammoniak gehalte in het bloed verlaagt en kan ook minder werkzaam worden in de aanwezigheid van hoge doses van L-glutamine. Hoewel een bescheiden inname van Isopure waarschijnlijk geen problemen zal geven, kunnen grote dosissen van dit product in uw dieet voldoende L-glutamine bevatten om met uw medicatie te reageren.

Allergische reactie

Mensen met een allergie of intolerantie voor melk eiwitten kunnen last hebben van de bijwerkingen van Isopure. Allergische reacties kunnen gaan van huiduitslag, netelroos, eczeem, zwelling, maagpijn, opgeblazen gevoel, krampen, gas, braken, loopneus, niezen, hoesten, congestie en kortademigheid en zelfs andere symptomen. In zeldzame gevallen kan een anafylactische shock optreden, dit is een ernstige allergische reactie die fataal kan aflopen. Personen met een bekende overgevoeligheid voor whey mogen zeker geen Isopure in hun dieet gebruiken..

SHARE