Afvallen zonder dieet is niet onmogelijk

1
2539
Buikvet

Kinderen nemen deze gewoonten van de ouders over waardoor ze op latere leeftijd veel minder problemen gaan hebben.

1. Eet regelmatig

Wanneer je vijf kleine maaltijden per dag neemt dan blijft het metabolisme de hele dag bezig. Zo krijgt het lichaam de neiging vetten te verbranden in plaats van deze op te slaan. Hierbij is het belangrijk dat je op regelmatige tijdstippen een gezonde en evenwichtige maaltijd gebruikt.

2. Eet rustig en relax

Eet langzaam en kauw voldoende. Zo vermeng je het voedsel beter met de verteringsenzymen die nodig zijn voor een  goede spijsvertering. Maak van elke maaltijd een relax moment.

3. Gezond voedingspatroon

Volg een gezond voedingspatroon met voldoende vers fruit, verse groenten, voldoende vezels, gezonde vetten en voldoende vocht inname. Voedingsvezels geven je sneller een verzadigingsgevoel. Het vocht zorgt voor een goede eliminatie van afvalstoffen en versnelt het metabolisme. Kant en klare maaltijden zijn gemakkelijk maar niet vlugger klaar te maken dan een verse gezonde maaltijd. Vers voedsel bevat meer voedingstoffen, vitaminen en mineralen.

4. Gebruik minder en gezondere vetten

Beperk het gebruik van vetten. Om te bakken en te braden is 1 soeplepel olijfolie per dag voldoende. Gezonde vetten zijn plantaardig en onverzadigde vetzuren. Deze zijn gezond voor hart en bloedvaten. Vette vis is toegestaan omwille van zijn onverzadigde vetzuren.

5. Beweeg voldoende

Mensen die bewegen verbruiken meer energie dan anderen wanneer ze stil zitten. Beweeg zoveel mogelijk en zorg ervoor dat je verplicht bent om te bewegen. Verplaats je te voet of met de fiets en neem de wagen zo weinig mogelijk. Probeer elke dag wat te sporten of extra bewegingen te doen zoals buikspieroefeningen, zwemmen, tennissen, dansen enz…Elke dag een half uurtje bewegen is beter dan één keer per week 4 uren.

6. Drink voldoende water

Water is een uitstekende dorstlesser die geen calorieën bevat. Voldoende drinken is noodzakelijk om voedingstoffen op te nemen en afvalstoffen kwijt te geraken. Als je een glas water drinkt na de maaltijd verhoog je het verzadigingsgevoel en stop je automatisch met eten. Door 1,5 l  water per dag te drinken verbruik je jaarlijks 17000 calorieën extra.

7. Eet geen zware maaltijd voor het slapen gaan

Iedereen weet dat het metabolisme vertraagt tijdens de nacht. Als je voor het slapen gaan nog en zware maaltijd eet, dan zal deze niet meer volledig verteerd worden. Je metabolisme zal niet voldoende recupereren en je hebt geen honger tijdens het ontbijt. Een goed ontbijt is nodig om je goed te kunnen concentreren en de drang naar zoetigheid te verminderen.

8. Zorg voor voldoende rust

Voldoende slapen zorgt ervoor dat je metabolisme goed werkt. Slapeloosheid verhoogt de aanmaak van stress hormoon en brengt de insuline productie in de war. De extra insuline doet je bloedsuiker dalen en je krijgt een verhoogde drang naar zoetigheid.

SHARE