Het 1600-calorieëndieet

0
9172
Dieet

Elk dieet plan, of het nu gebruikt wordt om gewicht te verliezen of een gezond gewicht te behouden, vereist een evenwichtige voeding.

Het 1600-calorieëndieet

Jongere kinderen tussen de leeftijd van 4 tot ongeveer 9 jaar hebben een algemeen behoefte die gemiddeld overeen komt met 1.-600 calorieën per dag. Mannen met een kleine gestalte en lichaamsbouw en ouder dan 30 jaar kunnen een gezond gemiddelde van 1.600 calorieën per dag eten.

Voor de meeste vrouwen boven de 25 jaar is een hoeveelheid van 1600 calorieën een goed streefdoel. Uitzonderingen op deze hoeveelheid zijn kleine licht gebouwde vrouwen die wellicht iets minder nodig hebben en mensen die zware tot matige lichaamsbeweging doen, atleten, vrouwen die borstvoeding geven en grote stevig gebouwde vrouwen die de behoefte hebben aan meer calorieën.

Experimenteer met gezonde voeding en kijk hoe je lichaam reageert op de aanpassing van je totale calorie toevoer.

Verminder

Tracht het totaal van 1600 calorieën te verdelen over je dag. Probeer vijf of zes keer per dag te eten tot je naar bed gaat. Gebruik het volgende model als voorbeeld om je calorieën gelijkmatig en evenwicht over de dag te verdelen: 300 calorie als ontbijt, 200 calorie als tussendoortje, 400 calorie als middagmaal, 200 calorie als 4-uurtje, 400 calorieën avondmaal en 100 calorie ‘s avonds.

Honger bestrijden

Als je honger hebt, mag je extra vezelrijke voedingsmiddelen arm aan calorieën aan je 1600 calorieën dieet toe voegen. Enkele voorbeelden zijn sla, komkommer, selderij, broccoli, paprika en andere niet zetmeelhoudende groenten. Eet ze als tussendoortje of voeg ze toe aan je maaltijden en gerechten.

Alle calorieën tellen

Tel elke calorie die je eet mee om uw dagelijkse totaal van 1.600 calorieën aan levensmiddelen te bereiken, zelfs dat ene snoepje op het kantoor of de extra hapjes tijdens het bereiden van de maaltijden. Alle dranken tellen ook mee. Maak kennis met metingen zoals ½ kop, 8 ons en 1 eetlepel. Zo leer je schatten hoeveel calorieën er in je portie gaan.

Wapen je met een planning

Een goede voorbereiding van je 1.600-calorieën dieet zal je kansen op succes vergroten. Maak uw planning een dag op voorhand zodat je kan voorzien, wanneer u eet, welke tussendoortjes je neemt en welke maaltijden u zal bereiden. Een planning voor een volledige week op voorhand zal u helpen het soort maaltijden, recepten en winkelen behoeften op voorhand te regelen.

Wees voorbereid als je uit eten gaat en bekijk het restaurant en de te krijgen voeding vooraf via online bronnen, zoals de websites van het restaurant en de menu’s. Veel restaurants geven informatie over de voedingswaarde van hun menu’s.

Noteren

Het bijhouden van je calorie verbruik helpt om vol te houden. Het is de meest succesvolle gedragsmatige techniek voor gewichtsverlies en behoud. Het helpt je vertrouwd te geraken met de voedingswaarden op de verpakking vermeld. Andere succesvolle hulpmiddelen, zijn online opvolging websites, slimme telefoon applicaties, enz. Ook pen en papier helpt om te zien wanneer je de 1600 calorieën bereikt hebt.

SHARE