Aloe Vera, voor een gezond en fit lichaam

0
3221
Aloë vera

Vooral in de homeopathie, huidverzorging en cosmetica.

Geneeskundige krachten van de aloë vera-plant

Aan de plant worden tal van geneeskrachtige eigenschappen verbonden.

1. Wondverzorging en brandwonden

Het sap van deze plant zou de wondheling bevorderen en littekens tot een minimum beperken. Zowel het sap als de gelei die uit de bladeren afkomstig is wordt hiervoor gebruikt. Breng je het aan op brandwonden en je merkt onmiddelijk dat het de pijn verzacht en een aangename koelte geeft. Het helingsproces wordt bevordert door zijn ontstekingswerende werking en de huid zal veel vlugger hersteld zijn.

2. Maag- en darmklachten

Er zijn zowel aloë vera-producten voor inwendig als uitwendig gebruik. Het heeft zowel een antibacteriële als anti schimmel werking. Wordt zeer goed opgenomen via huid en slijmvliezen en op deze manier brengt het snel verzachting bij maag- en darmproblemen.
Voor inwendig gebruik word er een sap vervaardigd waar het extract aloin uit gehaald werd. De reden hiervoor is dat aloin een laxerende werking heeft.

3. Ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking van de darm die bij jonge mensen optreed en levensbedreigende vormen kan aannemen. Inwendig gebruik van het aloë vera-sap zou het ontstekingsproces remmen en de heling bevorderen.

4. Allergie

Aloë vera bevat ongeveer 200 verschillende werkzame stoffen en zou de imuniteit van het organisme verbeteren. Allergiën ontstaan meestal door een overdreven reactie van ons imuun systeem tegen bepaalde producten. Door het verbeteren van de immuniteit zal ons lichaam minder allergische reacties vertonen.

5. Arthrose en reuma

Het zijn beide ontstekingen die plaatsvinden ter hoogte van de gewrichten. Hierdoor krijg je vaak een verminderen van de bewegingsvrijheid van het gewricht en pijn door de ontsteking die er zit. Aloë vera kan geen weefsel dat beschadigd of verdwenen is vervangen. Wel is het ontstekings werend en hierdoor gaat ook de pijn verminderen en het verder afslijten van het gewricht wordt hierdoor vermindert.

Historische en wetenschappelijke benadering

Historisch gezien is het gebruik van Aloë Vera reeds gekend van in zeer vroege tijden. Zelfs Cleopatra kende de plant en gebruikte het voor de verzorging van haar huid. Aanvankelijk werd het gebruikt als laxativa en voor de wondverzorging. Er worden tal van geneeskundige eigenschappen aan het product toegeschreven en in dieren proeven en labo zijn daar significante bewijzen voor.

Voor het uitwendig gebruik kan men deze ook bij mensen gebruiken en heeft het zijn nut al bewezen. Het inwendig gebruik tegen allerlei maag- en darmontstekingen is echter nog niet voldoende bewezen en er zijn zowel voor als tegenstanders. De reden is dat er onvoldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan werd naar het product.

SHARE