Verwen jezelf met een wellnessarrangement

0
2288
Wellness

Deze arrangementen kunnen gaan van een wellnessbehandeling die een uurtje duurt tot een volledig weekend waarin je heerlijk verwent wordt. Soms gaat dit zelfs gepaard met een heuse beautybehandeling.

Enkelvoudige wellnessarrangementen

Deze arrangementen omvatten een welness behandeling die van korte duur is en één enkele behandeling omvat. Voorbeelden hiervan zijn een massage, sauna, of een relaxbehandeling in een luxueuze en rustgevende omgeving.

Meervoudige wellnessarrangementen

Meervoudige arrangementen omvatten verschillende behandelingen die gecombineerd kunnen worden. Deze kunnen een dag tot een heel weekend duren en geven je een totaal herboren gevoel. Hierin zijn ook maaltijden op basis van gezonde voeding, sapkuren, water kuren of bepaalde dieetvoeding inbegrepen. Het is meestal een totaal programma om zowel lichaam als geest te zuiveren en te ontspannen.

Waar kan je zulke arrangementen boeken?

Welness arrangementen kan je zowel boeken in het binnenland als aan de kust of het buitenland. Je kan het combineren met een daguitstap, weekend, midweek of een hele vakantie. Wil je een goed totaalpakket dan kan je reserveren en boeken via een reisbureau of rechtstreeks bij een welnesscentrum. Goede informatie over wat er wel en niet in het pakket aanwezig is verzamel je best op voorhand, zodat je niet voor onvoorziene zaken staat.

Welnesscentra

Welness centra houden zich bezig met het algemeen ontspannen van het lichaam en de geest. Je hebt welnesscentra die er voor zorgen dat je op een actieve manier deze ontspanning kan bereiken, andere doen dit op een passieve manier en er bestaan ook combinaties ervan. Bij een actief wellnessarrangement ga je via inspanning je gezondheid en algemeen welbevinden handhaven. Bij een passief welness arrangement staat rust, ontspanning, massage en sauna op het programma, je ondergaat de welness passief.

Wellnessbehandelingen

  • Massage: Deze massage kan ontspannend, verkwikkend en verstevigend werken. Verschillende soorten massage kunnen hier afgewisseld worden.
  • Hot stone massage: met warme lavastenen gaat men in vloeiende lijnen het lichaam masseren. De warmte wordt hierdoor tot zeer diep in het lichaam overgedragen waardoor de verschillende spiergroepen zich gaan ontspannen.
  • Pakkingen: Hier wordt het lichaam of lichaamsdelen ingewikkeld met verschillende soorten wikkels die ervoor zorgen dat je centimeters verliest, je lichaam gaat ontgiften, een anti cellulite effect krijgt of een weefselversteviging. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten pakkingen.
  • Gelaatsverzorging: Door middel van maskers, collageen vliezen of thermische vliezen word het gelaat gereinigd en de doorbloeding verbetert. Het effect is dat je gelaat mooier wordt en er stralend gaat uitzien.
  • Lichaamspeeling: Doormiddel van bepaalde producten gaan alle dode huidcellen verwijderd worden en wordt de huid als het ware vernieuwd. Op deze manier verjongt de huid en kan de huid veel beter ademen;
  • Hydro of Jet Stream baden: doormiddel van hoge druk stralen gaat het lichaam onder water een massage krijgen van de belangrijkste drukpunten. Het bevordert de stofwisseling, de werking van de lymfeklieren en bloedsomloop.

Er zijn nog mee soorten behandelingen te verkrijgen, maar dit zou de lijst zeer lang maken.

SHARE