Nevenwerkingen van omega 3-supplementen

0
13595
Omega 3 vetzuren

Nochtans zijn er een aantal nevenwerkingen die kunnen optreden wanneer je visolie gebruikt. Deze nevenwerkingen kunnen variëren van kleine ongemakken tot meer ernstige, zoals een verhoogd bloedingrisico. Meestal treden deze nevenwerkingen op wanneer je overdreven hoge dosissen gebruikt.

Oprispingen

Volgens bepaalde bronnen kunnen Omega 3-vetzuursupplementen oprispingen veroorzaken. De oprispingen kunnen minder opvallend worden of zelfs verdwijnen wanneer het lichaam zich aanpast aan de visolie supplementen. Het bewaren van de Omega-3 capsules in de diepvriezer zou het probleem sterk kunnen verminderen.

Braakneigingen

Omega 3-supplementen zoals visolie kunnen aanleiding geven tot misselijkheid, vooral bij patiënten met een gevoelige maag. De misselijkheid kan sporadisch optreden, net na de inname van het product of nog gedurende langere tijd nadien.

Diarree

Diarree kan optreden door de consumptie van Omega 3-supplementen. Deze vorm van diarree kan optreden telkens het supplement wordt ingenomen, of slechts tijdelijk tot men het gewoon is. Visolie is een olie houdend product dat de stoelgang vloeibaarder kan maken en de eliminatie vergemakkelijken.

Zuurbranden

Zuurbranden of zuuroprispingen kunnen optreden tijdens het gebruik van Omega-3 supplementen. Gastro-enterologen verwittigen echter dat je bij ernstige pijn, best uw volledig dieet na kijkt om ervoor te zorgen dat het niet de kruidige voedingsmiddelen zijn die het probleem veroorzaken. Zuurbranden wijst dikwijls op de overmatige gevoeligheid van de maag.

Een visgeur

Het consumeren van een te hoge dosering van Omega 3-vetzuren kan er de oorzaak van zijn dat je adem een visachtige geur gaat aannemen, zelfs het hele lichaam kan een visachtige zweetgeur gaan verspreiden.

Toename LDL-Cholesterol

Te hoge dosissen Omega 3-supplementen kunnen een verhoging veroorzaken van de LDL (low-density lipoprotein) cholesterol in plaats van deze te verlagen. Dit kan aanleiding geven tot hartproblemen.

Bloedingen

Wanneer je teveel Omega 3-supplement gebruikt kan dit een verhoogde bloedingneiging geven. Omega 3-vetzuren verdunnen het bloed en verminderen de bloedstolling. Op die manier zou het risico van een hemorragische beroerte kunnen toenemen. Een hemorragische beroerte uit zich meestal in de vorm van een hersenbloeding die fataal kan aflopen.

SHARE