Gelaatsverzorging, hoe en waarom

0
3948
Huidverzorging

Een goede gelaatsverzorging omvat het reinigen van het gelaat, de oogverzorging, het hydrateren van de huid en het aanbrengen van verzorgende producten en het gebruik van goede huidvriendelijke cosmetica. Deze gelaatsverzorging kan je zelf doen, maar je kan ook een peeling, een gelaatsepilering, een gelaatsmassage en verschillende soorten gelaatsbehandelingen laten uitvoeren in een gespecialiseerd schoonheidssalon.

Bepalen van je huidtype

Het bepalen van je huidtype is belangrijk voor de behandeling en het kiezen van de nodige huidverzorgingsproducten. Je kan een gevoelige, normale, vette of droge huid hebben en elk huidtype reageert anders op huidverzorgingsproducten. Een juiste keuze is daarom erg belangrijk.

Tip: Je kan je huidtype laten bepalen in een schoonheidssalon of bij een dermatoloog.

Huidreiniging

Vervuiling, transpiratie en het gebruik van cosmetica zorgen ervoor dat de huid zeer veel te verduren heeft. Een goede en huidvriendelijke reiniging is daarom zeer belangrijk om je huid er stralend, gezond en gehydrateert te laten uitzien. Deze reiniging moet elke avond gebeuren na de dagtaak opdat je huid ’s nachts kan recupereren. Het omvat het ontschminken van de huid, de ogen en de hals met een reinigingscrème, lotion of gel. Steeds goed naspoelen met lauw water.

Tip: Alle verzorgingsproducten moeten aangepast zijn aan je huidtype om problemen of uitdroging te vermijden.

Het hydrateren van de huid van gezicht en hals

‘S Avonds brengen we een goede laag rijke, voedende en hydraterende verzorgingscrème aan. Op deze manier help je de huid om weer te herstellen van de opgelopen schade. ’s Morgens is een geschikte dagcrème belangrijk om een  beschermende laag te krijgen tegen invloeden van het zonlicht, je cosmetica en luchtvervuiling.

Tip: Een beschermende dagcrème moet je steeds volledig laten intrekken alvorens nieuwe cosmetica aan te brengen.

De oogverzorging

De oogverzorging begint met het ontschminken van de oogleden. Je kan deze reiniging uitvoeren met een lotion die speciaal bestemd is voor de ogen. De huid rond de ogen is zeer dun, droogt snel uit en vormt gemakkelijk rimpeltjes. Het aanbrengen van een hydraterende crème die geschikt is voor de oogcontouren. Je brengt deze in kleine dotjes rond de ogen aan en masseert deze daarna met de vingertoppen in de huid. De massage gecombineerd met de hydraterende crème maakt de huid weer soepel en gezond.

Tips: Masseer steeds met kleine drukpuntbewegingen en werk van binnen naar buiten om een drainerend effect van de huid te bekomen. Een oog verzorging dient tweemaal per dag te gebeuren.

Het epileren

Epileren doen we om overtollige gezichtsharen te verwijderen of de wenkbrauwen te modelleren. Het verwijderen van overtollige haartjes kan je gemakkelijk zelf. Je wenkbrauwen modelleren is moeilijker en soms is het beter om dit door een schoonheidsspecialiste te laten doen.

Tip: Voor je begint ontsmet je de wenkbrauwen, de huid er rond en je pincet. Span de huid aan en epileer in de groeirichting van de haren

Een gezichtspeeling

Een gezichtspeeling bevat ultra dunne polyethyleen korreltjes die alle dode cellen van de huid gaan verwijderen. Hierdoor gaat je huid er zichtbaar jonger uitzien en verbetert de doorbloeding van het weefsel.

Tip: Een gezichtspeeling met een gewone peeling gel dient maximaal 2 maal per week te gebeuren. Dagelijks gebruik kan schade aan de huid toebrengen. Na een peeling zorg je voor een goede hydraterende crème die je huid voedt en vocht in brengt.

SHARE