Hoe verwijder en of behandel je acnelittekens?

0
4334
Acne behandelen

Voorkomen is beter dan genezen maar momenteel hoeven deze littekens geen probleem meer te zijn. Deze kunnen succesvol verwijdert of weggewerkt worden.

Niet-chirurgische verwijdering

1. Chemische peeling

Hier gaat men de bovenste huidlaag verwijderen door het gebruiken van speciale chemicaliën. Deze behandeling geeft een zachter uitzicht van de huid.

2. Bindweefselmassage

Schoonheidsspecialisten kunnen een massage techniek uitvoeren, waardoor het bindweefsel gestimuleerd wordt en er opnieuw een betere doorbloeding is van het litteken. Hierdoor wordt het litteken minder opvallend, maar deze behandeling dient een aantal keren herhaalt worden.

3. Voorkom littekens

Tracht je acne zo vlug mogelijk te behandelen en neem zo vlug mogelijk contact op met je huisarts voor een antibiotica keur. Erythromycine in een vloeistof om je gezicht te deppen is heel doeltreffend. Vermijd alcohol en stress want die hebben een negatieve invloed op de genezing van je huid. Zorg dat er voldoende zink in je voeding aanwezig is. Zink herstelt de huid en helpt bij het verwijderen van vrijeradicalen en bacteriën uit de acne letsels. Zink vind je in vlees, vis, schaaldieren, eieren en tarwe.

Dermatologische verwijdering van acnelittekens

1. Dermabrasie

Dit is het verwijderen van de bovenste huidlaag d.m.v een soort machine die de huid afschraapt. Nadien groeit er een nieuwe huidlaag aan die egaler is. Het eigenlijke resultaat is pas na enkele weken zichtbaar.

2. Microdermabrasie

Dit is een soort zandstraling van de huid waarbij aluminium partikels aan hoge snelheid over de huid geschoten worden. De bovenste huidlaag wordt hierbij verwijdert en de poriën leeggezogen. Na 1 dag heb je al een mooi resultaat, maar het probleem kan na een tijdje weer terug opduiken. Deze behandeling kan je onbeperkt herhalen.

3. Laserbehandeling

Men gebruikt bij deze behandeling laserlicht waarbij de bovenste huidlaag wordt weggebrand. Nadien groeit er een nieuwe egalere laag terug. Het resultaat is pas na een drietal weken zichtbaar.

4. Siliconegel

Deze kan onder het putje ingespoten worden waardoor het de oneffenheid opvult. Geeft direct een mooi resultaat. Hiervoor wordt meestal de sneldrogende siliconegel Dermatix gebruikt.

Chirurgische ingreep om littekens te verwijderen

1. Het chirurgisch verwijderen van acnélittekens

Grote littekens kunnen chirurgisch weggesneden worden waarna de huid weer gehecht wordt. Meestal krijg je nadien in de plaats van een put vormig litteken een streepvormig litteken in de plaats.

2. Het opvullen van het litteken

In de plaats van het putje te verwijderen kan men het ook opvullen met een hiervoor geschikt product. Meestal gebruikt men hiervoor Restylane, een gel op basis van Hyaluronzuur. Dit Hyaluronzuur trekt veel vocht aan en kan dit ook zeer lang vast houden. Het effect blijft een jaar duren, nadien kan je deze behandeling herhalen. Het product wordt zeer langzaam door het lichaam afgebroken en heeft geen nevenwerkingen. Geeft direct een mooier uitzicht.

SHARE