Massagestoelen, heerlijk relaxen…

0
3689
Massagestoel

Meestal maken we lange werkdagen en ontbreekt het ons aan tijd en zin om nog even langs een massagespecialist te gaan. Massagestoelen zijn hiervoor het geschikte alternatief. Je kan een heerlijke massage ondergaan van achter je bureau of wanneer je tv kijkt.

Soorten massagestoelen

1. Massagestoelen geschikt voor masseurs

Dit zijn speciale stoelen die een masseur gebruikt om zijn klant te masseren. Het doel hierbij is dat de cliënt relaxt en gemakkelijk zit terwijl hij de massage ondergaat. Het zijn meestal ergonomisch verantwoorde stoelen met een hoofdsteun, een buiksteun, armsteun, zitvlak en beensteunen waar je op de knieën plaatsneemt. Meestal zijn deze eenvoudig mee te nemen om in bedrijven of aan huis een rug massage te gaan uitvoeren.

2. Elektrische massagestoelen

Elektrische massagestoelen heb je in alle soorten en maten, van de meest eenvoudige tot de meer technisch geavanceerde modellen. Meestal worden ze aangesloten op het stroomnetwerk, maar er zijn ook luxe modellen met interne elektronische motoren die op batterijen werken. De meeste zien eruit als relaxzetels waarin de massage elementen verwerkt zitten. Deze kunnen voor persoonlijk gebruik aangeschaft worden en deel uitmaken van je huiselijk interieur of bureau.

Waaraan moet een massagestoel voldoen?

Een goede massagestoel is aanpasbaar aan de persoon die erin plaatsneemt. Niet iedereen is even groot, even breed en even zwaar en het is de bedoeling dat je er gemakkelijk in plaatsneemt. Het materiaal waaruit de stoel is opgebouwd mag geen zweet absorberen, goed te reinigen en eenvoudig te bedienen zijn. Bij het aanschaffen van een elektrische massage stoel is het van belang dat de massage sterkte aanpasbaar is en van zwak naar sterk in trappen kan aangepast worden. Wanneer je de stoel thuis gebruikt moet iedere huisgenoot deze persoonlijk kunnen instellen.

Soorten massagetechnieken in elektrische massagestoelen

Elektrische massagestoelen kunnen één of meerdere massage technieken uitvoeren. Hoe duurder de stoel, hoe meer en beter de ingestelde technieken werken.

1. Shiatsu

Shiatsu is een diepe drukpunt massage die aanvoelt alsof de duimen van een masseur de juiste plaatsen masseert. Deze is voelbaar in de spieren en het onderliggend weefsel.

2. Drukmassage

Een drukmassage voelt aan alsof de handpalmen van een masseur op de spieren drukt. Het werkt ontspannend en verlaagt de stress. De druk kan je aan de persoonlijke behoefte aanpassen.

3. Kneedmassage

In de onderrug en op de schouders is dit de aangewezen massage om te relakseren. De intensieve knedende bewegingen kan je op de juiste plaats instellen.

4. Rolmassage

Rollende bewegingen strekken de rugspieren en laten deze op die manier ontspannen.

5. Klopmassage

Deze massage voelt aan alsof een masseur met ritmische vuistbewegingen op de vermoeide spieren klopt. Het geeft de spieren en het hele lichaam een echte oppepper.

6. Vibrerende massage

Trilbewegingen die over de hele rug een weldoende oppervlaktemassage geeft.

SHARE