Behandel acne door aangepaste voeding

1
3344
Acne

Patiënten die evenwichtig eten, genoeg water drinken, volkoren producten en vers voedsel in hun maaltijden gebruiken, vertonen een gezonde, gehydrateerde en egale huid met minder letseltjes.

Gezonde voeding

Het acne onderzoekscentrum zegt dat een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen alsook het eten van bepaald voedsel, acne kan verergeren. De eenvoudigste en beste manier om alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen die het menselijk lichaam nodig heeft op te nemen, is door middel van een evenwichtige voeding.

Tenzij je reeds gesproken hebt met een voedingsdeskundige of arts over een specifiek dieet, kan je een evenwichtige voeding samenstellen door het gebruik van de gezonde voedingsdriehoek.. Deze Piramide geeft aan dat gezonde volwassenen dagelijks meerdere volkoren porties, vers fruit, verse groenten, en vetarme zuivelproducten moeten eten. Zuivelproducten die probiotica, of bacteriën bevatten, ondersteunen het spijsverteringsstelsel en zijn bijzonder nuttig, alhoewel sommige dermatologen acnepatiënten afraden om melk te drinken.

Water

Het onderhouden van een gezonde, gehydrateerde huid is nodig om acne te verminderen en onder controle te houden. Een Amerikaanse vereniging voor dermatologen merkte op dat de huid droog, rood, jeukte, of geïrriteerd werd als het teveel vocht en oliën verloor. Regelmatig water drinken helpt schadelijke toxines uit het lichaam te spoelen en de werking van het spijsverteringsstelsel te verbeteren.

Een goed gehydrateerde huid ziet er zacht en vast uit en niet broos en droog. Om je huid gezond en gehydrateerd te houden, drink je best meerdere glazen water per dag en gebruik je voedingsmiddelen die van nature een hoog vochtgehalte hebben, zoals meloen, watermeloen, appels, en bladgroenten.

Allergieën en allergenen

Acne bij volwassenen worden veroorzaakt of verergerd door voedsel allergieën en over gevoeligheden. Zelfs als een persoon niet dadelijk reageert op bepaalde voedingsmiddelen, is het toch nog mogelijk deze een negatieve invloed heeft op de huid. Voorbereide voedingsmiddelen bevatten veel vet en calorieën en zijn zeer schadelijk omdat ze giftige stoffen bevatten die zich in het lichaam opstapelen, poriën verstoppen en een slechte invloed hebben op de spijsvertering.

Acne patiënten houden hun voedselgebruik bij in een logboek of dagboek. Bepaalde levensmiddelen kunnen aanleiding geven tot huiduitslag en letsels die tussen de 4 en 24 uur na consumptie optreden. Deze informatie kunnen ze gebruiken om na te gaan welke voedingsmiddelen hun probleem verergeren.

Natuurlijke behandeling

Patiënten die van hun acne af willen kunnen verschillende behandelingsmethoden gebruiken. Naast een evenwichtige, gezonde voeding, regelmatig water drinken en risico voedsel te vermijden kunnen ze natuurlijke producten gebruiken met kruiden en plantenextracten, zoals toverhazelaar of salicylzuur, om de probleemhuid te verzachten.

SHARE