HerbalGem: kruidenextracten uit België

0
2460
HerbalGem

Hun twee belangrijkste activiteiten zijn:

  • Ontwikkeling, productie en commercialisering van basisextracten voor merkproducten en andere merkgebonden kruidenremedies.
  • Ontwikkelingen op maat en het oogsten van plantaardige ingrediënten voor de farmaceutische, voeding en cosmetische industrie.

HerbalGem kent een snelle groei en zijn internationale expansie is gebaseerd op hun compromisloze focus om doeltreffende en kwalitatief hoogstaande producten te leveren. Dit wordt bereikt door een strak intern beheer van alle fasen van het productieproces – van het oogsten van de knoppen tot het eindproduct – en door aanzienlijke middelen te investeren voor onderzoek en ontwikkeling.

De kwaliteit en de doeltreffendheid van HerbalGem-producten zijn gewaarborgd dankzij de zorgvuldige selectie van de gebruikte planten, strenge controles in alle stadia van het voorbereidingsproces en meer dan 20 jaar ervaring in Gemmotherapie. HerbalGem heeft altijd het doel gehad om zo natuurlijke mogelijke producten te produceren, gemaakt van ingrediënten van de beste kwaliteit en door dit alles zo natuurlijk mogelijk te maken.

Ze gebruiken alleen verse knoppen en jonge scheuten die geteeld worden in de vrije natuur of in biologische omgevingen die zo ver van mogelijk van alle verontreinigingen verwijdert zijn. Het merendeel van de knoppen komen uit bossen in de Ardennen, in het zuiden van België, waar ook het laboratorium gevestigd is.

De planten worden geoogst door eigen personeel en door geselecteerde oogstmachines en dit voor elke soort precies op het juiste moment. Vanaf februari hebben we een toegewijd team dat de ontwikkeling van de bomen en struiken in onze aangewezen locaties goed controleert. De toppen worden verzameld wanneer ze beginnen te zwellen, maar voordat ze open gaan. Jonge scheuten net nadat de toppen zich geopend hebben, katjes als ze beginnen te bloeien en de schors van jonge bomen en de wortels wanneer het sap weer stroomt. Het sap zelf, wordt afgetapt voordat de bladeren verschijnen.

De knoppen en embryonale plantaardige weefsels worden tijdens het oogsten gestabiliseerd om alle mineralen, vitamines, natuurlijke hormonen en nucleïnezuren te kunnen opvangen. Ze worden gedrenkt in een mengsel van glycerine, alcohol en water. Glycerine wordt gekozen als een hulpstof omdat er dan een betere extractie van de embryonale ingrediënten kan gebeuren. Ze gebruiken alleen verse knoppen en scheuten, een cruciaal element om de werkzaamheid van de producten te kunnen waarborgen.

Na drie weken aftrekken, wordt het basis aftreksel geperst en gefilterd. Alle gemmotherapie extracten worden geconcentreerd, wat betekent dat ze niet verder verdund worden dan de D1-extracten.

Alle producten zijn uitgebreid getest op kwaliteit en zuiverheid in de verschillende stadia van hun fabricage en zijn allemaal bereid in ons laboratorium dat is uitgerust volgens de HACCP-regelgeving.

Zij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van hoge kwaliteit gemmotherapeutische remedies en hebben eigen technieken en processen om de eigenschappen van de geoogste toppen te behouden in de afgeleide extracten. Herbal Gem heeft geïnvesteerd in een aanzienlijke Gemmotherapie onderzoeksprogramma in samenwerking met de Universiteit van Luik en andere onafhankelijke laboratoria voor onderzoek met het oog op de verdere ontwikkeling van nieuwe formules.

Philippe Andrianne, HerbalGem, de oprichter en directeur wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande internationale experts in Gemmotherapie en is de auteur van diverse boeken en publicaties.

SHARE